Ons werk


Het werk is een expeditie:
Toen we het pand begin 1989 betrokken, vonden we 'De Expeditie' een passende naam om onze eigen activiteiten mee aan te duiden.

Het lossen en laden sloeg vanaf die tijd op het opdoen van kennis, ervaring en het doorgeven daarvan. Beiden werkten we op het gebied van geweldloze verandering. In de vorm van trainingen , cursussen, lezingen, het begeleiden van groepen in tijden van spanning en het bemiddelen in conflicten van anderen. Processen en situaties probeerden we vanuit een visie op geweldloosheid te verbeteren. Gandhi zei: 'Werken aan geweldloosheid is als een expeditie naar de Himalaya.' We trokken er ook regelmatig op uit, naar verschillende plekken en groepen in Nederland, naar onder andere IsraŽl/Palestina, RoemeniŽ, Hongarije, Nepal en Tsjaad.

We werkten aan persoonlijke en groepsconflicten of aan conflicten die van invloed zijn op de kwaliteit van leven. Steeds stond en staat centraal de kwaliteit van de samenleving en ruimte voor innerlijke ontplooiing. Sinds 1996 besteden we veel tijd aan de relatie tussen de overlevenden van Srebrenica en de Nederlandse samenleving.
Hierbij een korte indruk van de aktiviteiten van de "Expeditie"
Nu zijn er inhoudelijk vier accenten: